De ultieme gids voor Parajumpers materialen

De ultieme gids voor Parajumpers materialen

Ieder fashionmerk maakt gebruik van een aantal verschillende materialen in de collectie. Parajumpers gebruikt slijtvast nylon, een duurzame stof die erg lang meegaat en bestand is tegen slijtage. Het ontwerpproces is gevestigd in Italië, terwijl de productie van de producten gebeurt in het Oosten. Daarnaast zijn een aantal speciale collecties gemaakt in Europa en India. Alle faciliteiten zijn streng gereguleerd en regelmatig gecontroleerd op hun kwaliteit van productie en ethische behandeling van werknemers. In dit blog lees je meer over de materialen die Parajumpers gebruikt.

REACH

Alle gebruikte stoffen, accessoires en andere materialen worden getest volgens de R.E.A.C.H-verordening. REACH is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Het beschrijft waar bedrijven en overheden zich aan moeten houden. REACH staat voor: Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen. Deze verordening geldt voor alle landen van de Europese Unie.

NEXT LEVEL DONS

Parajumpers staan niet alleen bekend om de functionaliteit van hun ontwerpen, maar ook om het comfort van hun donzen parka's en jassen. Het merk gebruikt dons van hoge kwaliteit om de beste isolatie te bieden voor iedereen die op zoek zijn naar warme parka's die niet zo omvangrijk zijn als wat vaak beschikbaar is. Wat interessant is aan sommige ontwerpen van het merk, is het gebruik van met dons gevulde voering in tegenstelling tot het gebruik van donsisolatie zoals het meestal wordt gebruikt in gewone jassen. Deze voering met dons kan worden verwijderd, waardoor de parka ook geschikt is om te dragen bij milder weer.

BONT EN HUID

Op de bonttrim die in verschillende winterparka's te vinden is, gebruikt Parajumpers verschillende soorten bont. Het Finn wasbeerbont is afkomstig uit Finland en voldoet gegarandeerd aan de hoogste EU-regelgeving voor pelsdierhouderij. Uit Noord-Amerika halen ze de Coyote-vacht en ten slotte zijn de konijnen- en schapenbont afkomstig van dieren die bijproducten zijn van de voedingsindustrie in het geval van konijnen, en van multifunctionele schapen in het geval van schapenbont. De huiden van deze dieren zijn niet gelooid met walvis- of andere walvisachtige oliën en voldoen aan de nodige normen die de humane behandeling van de dieren tijdens hun leven garanderen.

ECO-FRIENDLY

Een ander ding dat moet worden vermeld, zijn de alternatieve opties van het merk voor hun echte bontproducten, die zijn gemaakt van synthetische materialen, waardoor ze geschikt zijn voor diegenen die niet de voorkeur geven aan het kopen van dierlijke producten.

Wil jij als echte Parajumpers fan altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Word dan lid van de Rico Club en vul Parajumpers in als jouw favoriete merk. We delen dan acties en de nieuwste collecties van Parajumpers met je!