Duurzame fashionpacks bij Rico Moda

Duurzame fashionpacks bij Rico Moda

Duurzame fashionpacks bij Rico Moda

Duurzaamheid is de laatste jaren een steeds belangrijker begrip geworden binnen de fashionwereld. Designer merken gaan van katoen naar biologisch katoen, recyclen is meer regel dan uitzondering en allerlei inventieve ideeën moeten bijdragen aan een groenere wereld. Bij Rico Moda hebben we dit ook hoog in het vaandel staan. Zo zijn wij gestart met het versturen van brievenbuspakjes in de vorm van een duurzame ‘fashionpack’. Wat houdt dat precies in en hoe groen is dat daadwerkelijk? Je ontdekt het in deze blog!

RICO MODA DOOR DE JAREN HEEN

Sinds de lancering van onze webshop in 2008 verzenden wij pakketten door heel Nederland, maar ook naar het buitenland zoals België. Door de jaren heen hebben we duizenden pakketten op verschillende manieren verstuurd. In de vorm van kartonnen dozen, die steeds mooier en efficiënter in gebruik zijn geworden, maar ook door middel van brievenbuspakjes. Van de oude vorm van brievenbuspakjes zijn we inmiddels alweer een tijdje af. Nu is het tijd voor een groen en innovatief alternatief – de fashionpack.

Wat houdt de fashionpack precies in?

De fashionpack is een door PostNL ontwikkelde verpakking voor het verzenden van kleding. Het grote voordeel van de fashionpack ten opzichte van andere brievenbuspakjes is dat de lucht uit het pakketje kan worden geperst. Dit neemt minder ruimte in beslag voor de vervoerder, maar het zorgt er uiteindelijk ook voor dat jouw nieuwe designer T-shirt strak en onbeschadigd op de deurmat terechtkomt. Door de lucht uit het pakket te persen kan de inhoud niet verschuiven. Dat geeft een fijn gevoel, toch? Daarnaast is de fashionpack ook nog eens waterdicht.

Waarom is de fashionpack goed voor het milieu?

Bij Rico Moda verzonden we de laatste jaren alles in hoogwaardige kartonnen dozen. In de meeste gevallen is dit de meest efficiënte manier, maar natuurlijk niet altijd. Als jij in de zomer enkel en alleen een T-shirt bij ons bestelt, is het in principe zonde om daarvoor een hele doos te gebruiken. De fashionpack biedt daarbij uitkomst. Deze verpakking neemt minder ruimte in beslag ten opzichte van de dozen. Hierdoor is er uiteindelijk minder transport nodig. Daarnaast worden de fashionpacks door fietsbezorgers of een ander groen alternatief geleverd. Ook zijn de verpakkingen uiteindelijk goed recyclebaar. De verpakking heeft dan ook een logo van KIDV (Kennis Instituut Duurzaam Verpakken).

WAT BETEKENT DIT VOOR JOU ALS KLANT?

In principe verandert er niet heel veel. Het bestelproces blijft hetzelfde en wij zullen intern zelf beslissen welke bestelling wel of niet geschikt is voor de fashionpack. Zo willen we de kwaliteit van onze bestellingen blijven waarborgen. Het belangrijkste voor ons is dat jij uiteindelijk je nieuwe designer item(s) zorgvuldig en onbeschadigd ontvangt, zodat je er gelijk maximaal van kan genieten! Rick, onze logistiek manager, zal samen met zijn team er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. De pakketjes zullen in ons logistiek centrum worden ingepakt en met de handpers worden afgewerkt, zodat de lucht uit de fashionpack verdwijnt. Voor het ontvangen van de fashionpack hoef je niet thuis te zijn, wat ook nog een bijkomend voordeel is. Of jouw bestelling daadwerkelijk als fashionpack zal worden verzonden is terug te vinden in de Track & Trace code die je van PostNL ontvangt na je geplaatste bestelling.

Het retourneren van jouw bestelling wordt met de fashionpack ook alleen maar makkelijker. Ben je niet tevreden met je aankoop of wil je liever een andere maat? Dan kan je je bestelling eenvoudig in dezelfde fashionpack terugsturen. Easy!

Wij zijn erg blij met het introduceren van de fashionpack binnen Rico Moda. Samen met onze partner PostNL hebben wij er alle vertrouwen in dat dit een groen succes zal worden. Heb je nog vragen over dit onderwerp? Voel je vrij om deze te stellen. Hiervoor kan je contact opnemen met onze klantenservice via: