HERON PRESTON

HERON PRESTON

HERON PRESTON

WIE IS HERON PRESTON?

Innovatie, creativiteit en expressie, dat is precies hetgeen waar dit merk uit onze nieuwe collectie voor staat. We spreken hierbij natuurlijk over Heron Preston. Een Amerikaans streetwear merk waar je u tegen zegt! Wie Heron Preston precies is, en wat hem zo uniek maakt? Dat wordt haarfijn uitgelegd in deze blog!

ONTSTAAN

Heron Preston; kunstenaar, grafisch vormgever, artiest, dj en oprichter van het gelijknamige merk.

Dit Amerikaans multitalent op gebied van kunst en design doorbreekt regels. Heron Preston durft zich te uiten en gezien te worden.

STIJL

De stijl van Preston is baanbrekend. Het iconische feloranje logo is iets wat eigenlijk altijd wel terug te vinden is op de kleding. Het is niet vreemd om felle kleuren en designs terug te vinden op de kleding van Heron Preston.

Verder heeft Heron een voorliefde voor werkgerelateerde outfits. Dit is ook te zien aan de ontwerpen van Heron Preston, “work related streetwear” kun je het wel noemen.

HERON PRESTON T-SHIRTS

INDRUKWEKKEND CV

Het portfolio van Heron Preston liegt er niet om. De grootste namen hebben een plekje op zijn cv gekregen. Denk hierbij aan Calvin Klein, Nike, Mercedes Benz en zelfs NASA! De samenwerking met de laatstgenoemde is misschien wel één van zijn meest populaire samenwerkingen.

Voor de viering van het zestigjarige bestaan van de organisatie ontwierp Heron een speciale collectie met het “NASA” logo volledig volgens de gegeven richtlijnen van NASA.

In de ontworpen collectie zijn allerlei referenties te vinden naar de overheidsorganisatie, denk hierbij aan een statement van president Eisenhower over het belang en doel van NASA, of de zilveren spijkerjas die de ruimtepakken voorstellen door de astronauten op missie.


DUURZAME PROCESSEN

Ook duurzaamheid staat bij Preston hoog in het vaandel. Zo heeft Preston samengewerkt met het DSNY (New York City Sanitation Department), waarbij Heron het “zero waste by 2030” plan in New York onder de aandacht bracht. Het idee ontstond nadat een plastic tas tegen de arm van de modeontwerper waaide. De samenwerking mondde uit tot een waar succes, de zero waste doelstelling kreeg mondiale aandacht. Mensen over heel de wereld kochten de speciale collectie.

Een andere opmerkelijke samenwerking was de samenwerking met Mercedes Benz. Hierbij maakte Heron kleding uit de stof van oude airbags.


HERON PRESTON TRUIEN

CYRILLISCH SCHRIFT

Het Cyrillisch schrift is iets wat opvalt wanneer je het tweede logo terugvindt van Heron Preston. Zo kom je de tekst Стиль tegen, wat Russisch is voor het woord “stijl”.

De reden waarom Heron ervoor koos deze tekst als tweede logo te gebruiken? Hij vond het zelf gewoon tof! Het was anders dan anders, en daarom wilde Heron dit graag doorvoeren.

NOG MEER INSPIRATIE NODIG?

Check dan ons Instagram account eens, waar we dagelijks de nieuwste looks met je delen.