laden...
Openingstijden klantenservice
Maandag*09.30 - 17.30
Dinsdag09.30 - 17.30
Woensdag09.30 - 17.30
Donderdag**09.30 - 21.00
Vrijdag09.30 - 17.30
Zaterdag09.30 - 17.00


* Op maandagen winkel gesloten.

** Op donderdagavond en zaterdag Klantenservice social media gesloten.

Menu

Klantenservice

Rico Moda Klantenservice

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN PASEN

Maandag 2e Pasen zijn wij gesloten. De klantenservice is deze dag niet bereikbaar. De volgende dag zijn we weer bereikbaar vanaf 09.30 uur. Rondom Pasen zijn er mogelijk gewijzigde levertijden. Bestel je na vrijdag 17:00 uur? Dan zullen wij dinsdag het pakket naar je toe sturen en ontvang je het woensdag. 

 


 

Bij Rico Moda vinden we het erg belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Of je nu onze winkel of webshop bezoekt. Iedere dag streven wij er naar om je tevreden te stellen. We scoren al jaren zeer goed via Thuiswinkel Waarborg i.s.m. Kiyoh. Een score waar we trots op zijn en die we graag zo hoog mogelijk willen houden! Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het plaatsen van een bestelling in onze webshop. In de categorie 'Bestellen & betalen', 'Verzenden & ontvangen', 'Retourneren & ruilen', 'Klachten & garantie' vind je alle informatie die je zoekt. Ook hebben we een rubriek 'Veelgestelde vragen'.

 

Staat het antwoord wat je zoekt er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

5 veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan het herroepen (retourneren) van mijn bestelling/artikel?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het herroepen (retourneren) van je bestelling. Verzendkosten voor herroeping (retournering) zijn geheel voor eigen rekening.

Waarom is er een rood label aan het item bevestigd?

Aan alle items die je bij Rico Moda bestelt, is een rode kledingtag bevestigd. Retourneren is alleen mogelijk met aangehecht en onbeschadigd rode kledingtag. Geretourneerde items zonder aangehecht rode kledingtag, of met een beschadigde rode kledingtag worden niet direct geaccepteerd.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Bestel je op maandag t/m zaterdag voor 17:00 uur succesvol, dan versturen wij diezelfde dag nog je bestelling. PostNL biedt de volgende dag je bestelling aan. Zondaglevering is mogelijk tegen bijbetaling. Bestel je op een zondag? Dan versturen we je bestelling op maandag. Ben je overdag niet thuis om je pakket in ontvangst te nemen? Geen probleem! We bieden ook ochtend- en avondlevering aan. Ook kan je er voor kiezen om je pakket bij een PostNL afhaalpunt af te halen. Zo kun je jouw bestelling in ontvangst nemen, waar en wanneer jou het beste uitkomt.

Ontvang ik een orderbevestiging en Track & Trace informatie over mijn bestelling?

Heb je succesvol een bestelling bij ons geplaatst, dan ontvang je een e-mail van ons met daarin je orderbevestiging. Heb je deze e-mail niet ontvangen? Bekijk even je spamfolder voor de zekerheid. Het kan zijn dat de orderbevestiging daar in terecht is gekomen. Heb je de e-mail daar ook niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op we helpen je graag verder. rnrnOok versturen we in samenwerking met PostNL de Track & Trace informatie per e-mail naar je toe. Dit gebeurt meestal aan het einde van de werkdag rond 17:00 uur. Wij versturen al onze pakketten standaard met de volgende diensten: Track & Trace, Handtekening voor ontvangst en Enkel afleveren op aangeleverd (huis)adres.

Zijn jullie aangesloten bij het online keurmerk Thuiswinkel Waarborg?

Ja, wij zijn aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg. Dit betekent dat je privacy is geborgd, je 14 dagen bedenktijd hebt en je achteraf kan betalen.

laden..

Rico Moda maakt gebruik van cookies

icon-small-tiles icon-large-tiles icon-bag icon-search icon-account icon-arrow-left--black icon-arrow-right--black icon-check icon-down icon-facebook icon-googleplus icon-heart icon-instagram icon-mail icon-map icon-phone icon-pin icon-up icon-whatsapp icon-youtube rating-stars close icon-zoom icon-touch