RETOURNEREN

Wil je jouw bestelling retour sturen? Vind hier het antwoord op jouw vraag over retourneren.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Is je order niet zoals verwacht of heb je wat extra maten besteld? Dan kun je jouw items eenvoudig online retourneren. In onderstaand stappenplan leggen we precies uit hoe je jouw item(s) retourneert.

Stap 1: Meld jouw item(s) aan voor retour
Ga naar onze retourpagina. Deze is te bereiken via RicoModa.com/retour. Ben je Rico Club member? Dan kun je jouw retour ook aanmelden via ‘Mijn retouren’, in de linkerkolom van je Rico Club account.

Vul in dit scherm jouw e-mailadres en het ordernummer in. Zorg ervoor dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt als waarmee je besteld hebt. Het ordernummer kun je vinden in de orderbevestiging die je per mail hebt ontvangen. Klik hierna op ‘inloggen’.

Stap 2: Retour indienen
Selecteer de items die je wilt retourneren. Vervolgens kun je het aantal, de reden van je retour en de status aangeven. Kies bij ‘reden’ waarom je het product wilt retourneren (niet verplicht). Geef bij ‘status’ aan of de rode tag nog aan je product vast zit.

Zit de tag nog vast? Dan kun je jouw retour indienen via de knop ‘retour indienen’. Zit de tag niet meer aan het product? Dan kan er sprake zijn van waardevermindering. We adviseren je om contact op te nemen met onze klantenservice en jouw retour nog niet aan te melden.

Stap 3: Stuur het pakket retour
Zodra je retour succesvol is ingediend, kun je jouw pakket retourneren. Indien je teruggave van het volledige aankoopbedrag wenst, dien je jouw bestelling ongedragen en indien redelijkerwijs mogelijk met aangehechte en onbeschadigde rode kledingtag, met de originele kaartjes en in de Rico Moda doos met de originele verpakking te retourneren. Stop ook een kopie van de factuur of een briefje met je naam en ordernummer in de doos, zodat wij kunnen achterhalen van wie het pakket komt.

Tape de doos goed dicht en plak de sticker met ons antwoordnummer over het oude verzendadres. Heb je van ons een brievenbuspakket ontvangen? Dan kun je de items makkelijk terugsturen door middel van de plakstrip op de fashionpack.

Lever vervolgens je retour af bij een PostNL servicepunt. Hier vind je snel de servicepunten in de buurt. Zorg ervoor dat je jouw pakket binnen 14 dagen nadat je jouw retour hebt aangemeld terugstuurt. Als we je retour in goede orde hebben ontvangen en verwerkt, ontvang je een e-mail met een bevestiging.

Let op: bij het verzenden van een retourzending ben jij verantwoordelijk voor de verzending van het pakket. Wij zijn niet aansprakelijk indien je retourzending niet of onvolledig bij ons aankomt. Het is aan te raden je retourzending te verzekeren bij hogere orderwaardes. Zorg ervoor dat je altijd een Track & Trace code vraagt bij het afgeven van je retourzending.

CONTACT

Heb je hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

OPENINGSTIJDEN KLANTENSERVICE

  • Maandag: Gesloten

  • Dinsdag: 09.30 - 17.30 uur

  • Woensdag: 09.30 - 17.30 uur

  • Donderdag: 09.30 - 21.00 uur

  • Vrijdag: 09.30 - 17.30 uur

  • Zaterdag: 09.30 - 17.00 uur