Canada Goose heren bij Rico Moda

Canada Goose heren bij Rico Moda


Canada Goose heren bij Rico Moda

Het merk Canada Goose staat bekend om haar iconische bovenkleding die extreem koude temperaturen kan doorstaan. Canada Goose streeft naar een duurzame toekomst voor de nieuwe generaties. Dit is dan ook zichtbaar in de collectie. De kleding van Canada Goose is herkenbaar door het ‘Arctic Program Logo’. Een iconisch logo dat centraal staat op elk item.

Lees meer over Canada Goose

Je hebt 24 van de 36 gezien

Toon meer

De historische achtergrond van Canada Goose

Het verhaal van het exclusieve merk Canada Goose is begonnen in een klein warenhuis in Toronto in de jaren ’50. Het merk ontwierp parka’s voor onderzoekers op Antarctica en werd vervolgens veelvuldig gedragen door onder andere bergbeklimmers. De jassen van Canada Goose zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen extreem koude temperaturen doorstaan. Anno 2020 is Canada Goose uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende leveranciers van exclusieve kleding.

SAM TICK AND HIS SON IN LAW

Sam Tick immigreerde in de jaren ’50 naar Canada met een sterke ondernemersdrang. In 1957 richtte hij Metro Sportswear Ltd. op in Toronto. Het bedrijf specialiseerde zich in het maken van warme bovenkleding, zoals sneeuwbestendige jassen. Zo'n twintig jaar later sloot de schoonzoon van David Reiss, Sam Tick, zich aan bij het bedrijf. Hij vond een dons-vulmachine uit, wat resulteerde in het label 'Snow Goose'. Deze naam is later veranderd in de naam die we nu kennen; Canada Goose.

VOOR WIE IS CANADA GOOSE?

De collectie van Canada Goose is tot stand gekomen voor de initiatiefnemer en avonturier die de grens durft op te zoeken. De parka’s zijn bestand tegen extreme kou en zijn zo ontworpen dat je verzekerd bent van optimale warmte. Door de Arctic-Tech buitenzijde zijn de parka’s winddicht en waterafstotend. De donsvulling zorgt ervoor dat je het met een Canada Goose jas in geen mogelijkheid koud kunt krijgen.

Bij Rico Moda bestaat de collectie van Canada Goose uit herenkleding. Je vindt bij ons voornamelijk parka’s, maar we hebben ook donsjassen en accessoires in onze collectie.

Bescherm je tegen de strenge winters

Canada Goose haalt haar inspiratie van één van de koudste plekken op aarde: Antarctica. In de jaren ’80 ontwierp Canada Goose een jas om aan de unieke behoeften van wetenschappers op MCMurdo Station op Antarctica te voldoen. Uit dit project kwam de exclusieve 'Expedition Parka' tot stand. Sindsdien ontwerpt Canada Goose haar jassen altijd met tenminste één kenmerk: de meest extreme winters moeten kunnen worden doorstaan. Ontdek de collectie en verwelkom de winter met open armen.

DUURZAME DOELSTELLINGEN

Het merk Canada Goose is in ongeveer 60 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Door de exceptionele groei, voelt het bedrijf de verantwoordelijkheid om haar steentje bij te dragen op het gebied van duurzaamheid. Door jaarlijkse duurzame doelstellingen op te stellen probeert het merk haar werknemers, leveranciers en klanten te inspireren om gezamenlijk onze aarde te beschermen.

Binnenlandse productie

Canada Goose ontwikkelt een groot deel van de producten in haar eigen geëxploiteerde fabrieken. Dit doen zij in Montreal, Toronto en Winnipeg. Door het grootste deel van de productie in Canada te houden, draagt Canada Goose bij aan de maatschappelijke groei van het land. Zo had Canada Goose in 2019 meer dan 4500 werknemers in dienst in Canada. Door de productie voor een groot deel binnenlands te houden, kan Canada Goose verantwoorde productie waarborgen en gemakkelijk haar hoge kwaliteitseisen nastreven.

Veelgestelde vragen