C.P. COMPANY HEREN BIJ RICO MODA

C.P. COMPANY HEREN BIJ RICO MODA


C.P. COMPANY HEREN BIJ RICO MODA

CP Company is één van de merken die zijn opgericht door Massimo Osti. Bij CP zien we ook de garment dyed technieken en bijzondere materialen terugkomen in de collectie. Echt uniek zijn de CP Company goggles en lenzen. Deze merkemblemen zijn herkenbaar en erg populair. Je vindt ze terug op jassen, truien en sweaters.

Lees meer over CP Company

Je hebt 24 van de 115 gezien

Toon meer

DE TECHNOLOGISCHE ACHTERGROND VAN C.P. COMPANY

C.P. Company vindt zijn oorsprong in de engineering en heeft een technologische achtergrond. Osti was vooral geïnteresseerd in het gebruik van bijzondere en unieke materialen. Ook in verftechnieken en grafisch ontwerp vond hij deze interesse. Deze interesses heeft hij in 1971 samengevoegd in het merk C.P. Company.

Door deze achtergrond ontstaan er elk seizoen weer unieke collecties. Special pieces zoals jassen met bijzondere materialen en kleurtingstechnieken geven elke collectie weer een boost. Daarnaast heeft C.P. Company ook een hele sterke basiscollectie, waarbij de urban sportswear trend goed naar voren komt.

THE GARMENT DYEING METHOD

De vele experimenten die Massimo uitvoerde leidden tot een nieuwe innovatieve manier van kleuren – The Garment Dyeing Method. Garment dyeing is de naam die door Massimo Osti en zijn collega’s is gegeven aan een toen revolutionaire manier van het verven van textiel. Bij garment dyeing werkt het verfproces anders dan bij het reguliere proces. De kleding wordt pas geverfd nadat de productie heeft plaatsgevonden, waardoor het een unieke look krijgt. In het reguliere verfproces worden eerst de materialen geverfd.

Hoewel deze techniek niet per se nieuw was, waren Massimo Osti en C.P. Company de eerste designers die het probeerden met kleding dat gemaakt was van verschillende soorten materialen. Een jas gemaakt van nylon en katoen, of een kledingstuk van linnen en nylon met polyethaan gecoat katoen. Deze techniek geeft een unieke diepte en intensiteit die onmogelijk te verkrijgen is met conventionele verfmethoden.

VOOR WIE IS C.P. COMPANY?

C.P. Company heeft bijzondere designs, wat het merk een eigen persoonlijkheid geeft. De ontwerpen zijn functioneel, tijdloos en sportief. Basic designs krijgen een boost door de bekende Goggles, die terug te vinden zijn op truien, softshell jassen en petten. Tijdloze shirts krijgen een twist door de speciale kleuringstechnieken.

De collectie bestaat uit basic items als jassen, truien, shirts en meer. De stijl is te kenmerken als klassieke en sportieve urbanwear. Draag C.P. Company met stoere sneakers voor een casual look of combineer het met een paar nette schoenen voor een zakelijke outfit.

In de collectie van Rico Moda vind je diverse items van C.P. Company. De C.P. Company jassen, truien, T-shirts en vesten zijn favoriet bij onze klanten.

C.P. COMPANY GOGGLE JAS

Niet alleen de mode-industrie was onder de indruk van C.P. Company’s combinatie van design en betrouwbaarheid, ook het Amerikaanse leger zag de jassen van C.P. Company als een belangrijke ontwikkeling. Deze samenwerking bracht in het eind van de jaren 80 de eerste Goggle Jacket jassen.

De nu iconische lijn jassen kenmerkt zich door een ongekende betrouwbaarheid (wind, water, gas), gemak (handige zakken) en hoogwaardig design (gevulkaniseerd rubber, 3-laags hardshell, next generation softshell materialen).

DE C.P. COMPANY LENS

Bij veel C.P. Company items kun je op de mouw een lens vinden. Op de lens staat het merklogo van C.P. Company. De lens is vaak bevestigd op een klein zakje aan de mouw en geeft de items de echte C.P. Company look.

SPECIAL TREATMENTS

C.P. Company staat bekend om de speciale verftechnieken van hun jassen. Naast het verven is C.P. Company ook gespecialiseerd in het coaten van de jassen. Zo ontstaat er een materiaal met unieke eigenschappen en kleuren. Voorbeelden van deze treatments zijn Chrome Re-Colour, Nycra en CP Shell.

C.P. COMPANY ACCESSOIRES

Naast de T-shirts, polo’s en truien vind je bij Rico Moda ook accessoires van C.P. Company. Een toffe riem of pet maakt jouw C.P. Company outfit compleet. De accessoires zijn dan ook helemaal afgestemd op de huidige collectie. Met een van deze items creëer je zeker een vette outfit!

NIEUWE COLLECTIE C.P. COMPANY

De nieuwe collectie van C.P. Company shop je bij Rico Moda! In deze nieuwe collectie vinden we vooral de kleuren groen, blauw, zwart en wit in vele verschillende tinten. Op jassen, hoodies, sweaters, en T-shirts zien we de bekende lenzen op de mouw en variaties op het logo. Grote of kleine logo’s, de collectie van C.P. Company heeft het allemaal!

VEELGESTELDE VRAGEN