24/7 shoppen met gratis levering tot aan je deur

Privacy & Cookies

Privacy
Hieronder vind je onze privacyverklaring. Hierin staat beschreven hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan. We raden je aan om dit zorgvuldig te lezen. Het gaat per slot van rekening om je privacy en daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan.

Cookies
Ook vind je op deze pagina ons cookiebeleid, dit zijn kleine (tijdelijke) tekstbestanden. Dankzij cookies hoef je bijvoorbeeld niet steeds dezelfde informatie in te voeren wanneer je bij ons terugkomt. Ook helpen ze ons om de webshop beter te maken. We gebruiken ze dus ook voor marketingdoeleinden.

Cookies accepteren Als je optimaal gebruik wilt maken van onze webshop, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Dit doe je gemakkelijk door onze cookiemelding te accepteren of door verder te surfen op onze webshop.

Je kan onze privacy- en cookieverklaring downloaden in PDF- en TXT formaat. Om dit te lezen in PDF formaat heb je Acrobat Reader nodig en dit programma kan je hier downloaden.

Privacyverklaring

Laatste wijziging: 24 juli 2020

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Rico Moda Uomo B.V. (verder: Rico Moda) acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • onze doeleinden duidelijk specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken, via deze privacyverklaring;

  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;

  • je eerst expliciet toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;

  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;

  • jouw recht respecteren om je persoonsgegevens op je aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Rico Moda is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel bij de webwinkel https://www.ricomoda.com. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact op met Rico Moda.

Jouw account
Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet je jezelf eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Hiervoor gebruiken wij jouw naw-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens, geslacht, geboortedatum, profielfoto en ip-adres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je het account opheft.

Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij je kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst. Je kunt via jouw account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. We delen gegevens met de volgende partij, die op maat gesneden advertenties voor ons aanleveren:

dotdigital EMEA Limited
Van deze partij is dotdigital EMEA Limited gevestigd buiten de EU.

Afhandelen bestelling
Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij jouw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen jouw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jouw te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens en ip-adres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. Voor het afhandelen van de bestellingen werken wij samen met:

  • Onze betalingsprovider Adyen N.V.

  • Ons postbedrijf PostNL Holding B.V.

Statistieken en profilering
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel. Met deze statistieken verbeteren we onze webwinkel om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over je te weten te komen. Uiteraard zullen wij jouw privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens, geslacht, geboortedatum, profielfoto en ip-adres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie voor één jaar.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. We delen gegevens met de volgende partij, die op maat gesneden advertenties voor ons aanleveren:

dotdigital EMEA Limited
Van deze partij is dotdigital EMEA Limited gevestigd buiten de EU.

Plaatsen van reviews op de website
Je kunt een review voor ons achterlaten. Wij gebruiken de benodigde persoonsgegevens om de review op de website te publiceren. Hiervoor gebruiken wij jouw e-mailadres en nickname. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot afloop contract.

Reclame
Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per e-mail

  • via social media

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Via jouw account kan je dit ook doorgeven.

Locatiegegevens
Als dat nodig is voor de dienst, kunnen wij locatiegegevens (GPS) van je verzamelen. Hiervoor wordt op het moment zelf jouw toestemming gevraagd.

Tevens kunnen deze (locatie) gegevens opgeslagen en verwerkt worden door de aanbieder van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware, zoals Google Maps, maar de gegevens kunnen ook worden gebruikt door bijvoorbeeld Google of Apple zelf. Daar hebben wij geen controle over. Lees dus altijd ook de privacyverklaringen van de desbetreffende aanbieder.

Advertenties
Onze webwinkel vertoont advertenties.Deze publiceren wij niet zelf, dat doen advertentiebureaus waarmee wij samenwerken. Deze bureaus houden bij of je ze leuk vindt, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij jouw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Statistieken
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel

Cookies
Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Je kunt via jouw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen. (Let op: deze kunnen regelmatig wijzigen)

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kan je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen

  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben

  • het laten corrigeren van fouten • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens

  • intrekken van toestemming

  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij jou niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Rico Moda
Lange Vorststraat 80
4461JR Goes
privacy@ricomoda.com
0113-219222

Cookieverklaring

Laatste wijziging: 24 juli 2020

Onze webwinkel maakt gebruik van Javascripts, cookies en web bakens om het surfgedrag te vergemakkelijken. Rico Moda Uomo B.V. (verder: Rico Moda) vindt het belangrijk dat iedereen weet wat er op zijn/haar computer wordt opgeslagen. Hiervoor hebben we deze cookieverklaring opgesteld. Van deze drie, zijn cookies de enigen die daadwerkelijk op de computer worden opgeslagen.

Overige technieken om cookies te laten werken.
Web bakens
Een web baken is een transparante pixel op een website. Als deze geladen wordt, wordt bekend hoe vaak en op welke tijdstippen de webpagina’s worden geladen. Op deze manier valt te meten welke webpagina’s beter presteren dan anderen.

Javascript
Javascript wordt gebruikt om website interactief te maken. Het javascript zorgt er verder voor dat het systeem de benodigde informatie kan verzamelen.

Voordelen van het accepteren van cookies.
Het Javascript, de cookies en de web bakens werken in feite dus samen om zoveel mogelijk gebruiksgemak te creëren. Door deze technieken te accepteren zal de internetervaring op onze pagina’s optimaal zijn. Dit betekent als bezoeker het volgende:

  • Het browsen over verschillende internetpagina’s zal sneller gaan.

  • Alle internetpagina’s worden goed ingeladen.

  • Producten kunnen in de winkelmand geplaatst worden tijdens het winkelen.

  • Advertenties zullen worden aangepast aan eerder vertoond surfgedrag en voorkeuren.

  • Advertenties zullen niet continue opnieuw vertoond worden.

  • Je blijft ingelogd op de website nadat je een keer bent ingelogd.

  • Cookies van derden.

  • Externe partijen plaatsen cookies op onze website.

Welke cookies dit precies zijn en wat zij met de gegevens hiervan doen is te lezen in het privacybeleid en de cookieverklaring van de desbetreffende partij.

Welke cookies zijn te vinden op onze website?
Cookies zijn onder te verdelen in soorten cookies. De soorten cookies, die op onze website staan, zijn:

  • Functionele cookies

  • Analytische cookies

  • Advertentie cookies

  • Sociale media cookies

Functionele cookies
Deze cookies houden de website functionerend. Functionele cookies plaatsen we standaard zodat de website naar behoren blijft werken. De functionele cookies, die op onze website staan, zijn:

Analytische cookies
Analytische cookies worden gebruikt om gebruiksgegevens van onze website te verzamelen. Zo kunnen we samen, met partijen die ons helpen, de website verbeteren en uiteindelijk optimaliseren. De analytische cookies, die op onze website staan, zijn:

Advertentie cookies
Dit zijn cookies die worden geplaatst door onszelf en door externe partijen. Wij plaatsen ook cookies op andere webpagina’s. De informatie van deze cookies wordt gecombineerd om advertenties zo relevant mogelijk te maken. Zo krijgen gebruikers enkel meest relevante advertenties en wordt ervoor gezorgd dat dezelfde advertentie niet te vaak herhaald wordt. De advertentie cookies, die op onze website staan, zijn:

Onvoorziene cookies
Doordat sommige advertenties werken met zogeheten embedded elementen valt niet altijd te controleren welke cookies hierin geplaatst worden. Embedded elementen zijn stukken tekst, video’s of plaatjes die door externe partijen op onze website worden geplaatst. Als er gebruik wordt gemaakt van een cookie die niet in deze cookieverklaring voorkomt dan horen wij dit graag. Dan kunnen wij bij de externe partij achterhalen waar deze cookie voor dient en wat deze doet.

Cookies verwijderen of cookie-instellingen wijzigen.
Als je je cookies volledig wilt verwijderen, bepaalde sites volledig wilt blokkeren of je cookie-instellingen wilt aanpassen dan kan dit in de instellingen van je webbrowser. Per webbrowser verschilt dit proces, de stappen per verschillende webbrowser zijn hieronder te vinden:

24/7 shoppen met gratis levering tot aan je deur