Daily paper: The African Design Ancestral Anarchy Collectie

Daily paper: The African Design Ancestral Anarchy Collectie


Daily paper: The African Design Ancestral Anarchy Collectie

In de kern is de identiteit Daily Paper nauw verbonden met de diasporische ervaring. Een merk dat probeert verhalen van en gerelateerd aan Afrika terug te winnen; zijn diverse patronen en tradities in een wereld die steeds brutaler is geworden in zijn toe-eigening van de creativiteit van het continent. 

Herfst/Winter 2021: Ancestral Anarchy

Voor Herfst/Winter 2021 verkent Daily Paper de sociale filosofie van het Afrikaanse anarchisme. Ideeën over gemeenschap en harmonieus levende structuren heersen in deze visionaire wereld waar mensen de rol op zich nemen van verzorgers van de aarde die ze bewonen. Tribale samenlevingen, saamhorigheid en gemeenschappelijke besluitvorming staan voorop. Daily Paper bouwt voort op de geschiedenis van hun voorouders en de kennis en wijsheid die ze in kleding willen laten zien. 

De herfst/winter 2021-campagne weerspiegelt de collectie door middel van spiegeleffecten en tribale elementen. Tribale elementen zoals houten en kralenkettingen naast maskers nemen de spirituele oorsprong van de collectie op.  

Met een terugblik op het verleden, put Ancestral Anarchy uit gemeenschappelijke waarden die heersten op het Afrikaanse continent tijdens de prekoloniale tijd. Gecentreerd rond principes van delen, geven en wederzijds respect, vinden de concepten van de collectie een plek in de huidige tijd. 

Het laatste deel van de collectie dat werd uitgebracht, was een andere kleurrijke collectie geïnspireerd door Jamaica en haar cultuur. Het assortiment markeert de derde release van de FW21-line-up en benadrukt gemeenschappelijke eenheid, natuur en spiritualiteit. 

De ontwerpen zijn geïnspireerd op het landschap van Jamaica door levendige kikkerprints, zilveren jacquard gevlochten patronen en symbolische artisticiteit in de kledingstukken op te nemen. De collectie bestaat uit maatpakken, bovenkleding en overhemden in levendige kleuren en ingewikkelde patronen. Tinten felgeel, neonoranje en blauw verschijnen op andere ontwerpen zoals hoodies, trainingsbroeken en sweatshirts. 

From Africa to the World

Een ander onderdeel van Ancestral Anarchy is From Africa to The World. Het assortiment is een ode aan de diaspora die cultuur en de visie van het merk om grenzen te overschrijden en wereldwijde gemeenschappen te verenigen vertegenwoordigt. 

De beeldspraak van twee handen die een wereldbol vastgrijpen, wordt gebruikt om de wereldwijde eenheid over de hele wereld weer te geven. De collectie bestaat uit college-geïnspireerde kleding zoals varsity jassen, bijpassende sweatshirts en schoolwear looks. Een groene tint spat over de bovenkleding, terwijl witte letters over de borst contrasteren met het ontwerp. De Hoodies en T-shirts zijn allemaal versierd met de grafische wereldbol in donkergroen, zwart en wit. 

Wil jij als echte Daily Paper fan altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Word dan lid van de Rico Club en vul Daily Paper in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van Daily Paper met je!