C.P. Company: Alessandro Pungetti & Paul Harvey

C.P. Company: Alessandro Pungetti & Paul Harvey


C.P. Company: Alessandro Pungetti & Paul Harvey

C.P. Company, eigendom van FGF Industry SpA, bracht in november vorig jaar een nieuw ontwerpteam aan boord: Alessandro Pungetti en Paul Harvey.

Met meer dan twee decennia van samenwerking hebben ontwerpers Paul Harvey en Alessandro Pungetti een succesvol team gevormd. Hun bijdrage aan het herenkledinglandschap is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Harvey ontwikkelde tijdens zijn 12 jaar bij Stone Island enkele van de meest iconische kledingstukken die uit het voormalige Massimo Osti-label kwamen. Alessandro Pungetti wordt geprezen voor het toevoegen van een geheel nieuwe dimensie aan het C.P. Company merk. Met Pungetti zijn knitwear-knowhow ontstaat er een bijzondere tijd voor het C.P. Company brand dat het best bekend staat om zijn bovenkleding.

Samen kennen ze het merkverhaal van A tot Z en hebben ze hard gewerkt om het bedrijf op het niveau te brengen waar het nu is. Welke creatieve beslissingen ze ook maken, ze houden zich zorgvuldig aan het DNA van C.P. Company. Vooruitkijken, maar altijd achter het duidelijke concept blijven staan dat in de jaren 1980 is ontstaan.

ALESSANDRO PUNGETTI

Alessandro Pungetti (Bologna, 1956) begon direct na het behalen van zijn diploma te werken als tekenaar voor de machinebouw. Al snel verhuisde hij naar Parijs, om modeontwerper te worden. Toch was de eerste die hem inhuurde een Italiaans bedrijf, het opkomende Bolognese sportkledingmerk Ocean Star. Daarna werd hij de assistent van ontwerper/ondernemer Anna Gobbo, die net Chester Perry van Massimo Osti verliet. Anna leerde Alessandro alles wat ze wist over de baanbrekende kledingvervende garment dying techniek.

In zijn dertiger jaren werkte Pungetti als freelance ontwerper voor bedrijven als Robe di Kappa, Zegna, Belfe en Iceberg. In 1994 begon hij voor Stone Island te werken met Paul Harvey en ontwierp zes jaar lang de gebreide kleding (knitwear) van het merk. Hij werd tot hoofdontwerper van C.P. Company benoemd toen Moreno Ferrari vertrok. Hij bleef negen jaar bij C.P. Company ontwerpen en creëerde veel van de iconische stukken waar CP zo bekend om is geworden, waaronder linnen jassen ontworpen met Gore-Tex membraan, gevulkaniseerde rubberen Goggle Jackets, korte Goggle Jackets (de zogenaamde BikerMille) en ook veel nieuwe stoffen behandelingen, zoals de Tinto Terra (Earth Dyed) en Invecchiato Naturale (Naturally Aged).

In 2005 werd hij opgenomen in de ADI Design Index voor het maken van de allereerste nylon/katoen/staal kleding geverfde stof voor C.P. Company. Na C.P. Company ontwierp hij een aantal collecties bij Esemplare en werkte hij ook samen met Moschino en Missoni. Daarna startte hij Ten-C samen met Paul Harvey in 2012. In datzelfde jaar kwam hij terug bij C.P. Company als hoofdontwerper, opnieuw samen met Harvey.

PAUL HARVEY

Paul William Harvey (Middlesbrough, 1957) verhuisde in de jaren zestig naar Londen en studeerde af aan de Saint Martin's School of Art in Fashion Design. Een jaar na het behalen van zijn kwam hij naar Italië en werkte 15 jaar als freelance ontwerper voor bedrijven zoals AG Adriano Goldschmied, Fiorucci, Benetton en Moncler, en stoffenadviseur voor ITs Artea.

In 1992 startte hij zijn eigen bedrijf East Side Lovers, dat direct leidde tot het beruchte Duitse merk Sabotage dat vervolgens leidde tot Stone Island. Hij ontwierp 12 jaar voor Stone Island (1995 tot 2007) en creëerde veel iconische stukken, waaronder de Kevlarand Pure Metal Shell jassen. In 2012 startte hij samen met Alessandro Pungetti Ten C. De afgelopen vijf jaar ontwierp hij samen met Pungetti bij C.P. Company. Hij woont net buiten Rimini, in Santarcangelo di Romagna.

Wil jij als echte C.P. Company fan altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Word dan lid van de Rico Club en vul C.P. Company in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van C.P. Company met je!