De Goggle Jacket Collectie

De Goggle Jacket Collectie


De Goggle Jacket Collectie

De C.P. Company Goggle Jacket is voor velen misschien wel de definitie van een high-end designer herenjas. Voor elke man met meer dan een voorbijgaande interesse in kleding, zijn er bepaalde stukken die inspireren en de verbeelding prikkelen, of het nu gaat om hun uiterlijk, innovatieve technische specificaties of associaties met een bepaalde levensstijl of modeperiode.

De maker van deze iconische jas, de inmiddels legendarische C.P. Company en Stone Island-ontwerper Massimo Osti, had een talent voor het maken van kleding die dit soort gevoelens opriep. Osti beschouwde zichzelf meer als een stoffeningenieur dan een modeontwerper en probeerde altijd vooruitgang te boeken op het gebied van textielinnovatie, een aanpak die mannen over de hele wereld aanspreekt.

Geschiedenis van de Goggle Jacket

De eerste versie van de Goggle Jacket werd bedacht als onderdeel van C.P. Company's sponsordeal voor de 1988 Mille Miglia (1000 Mile) vintage sportwagen endurance race: een 1000-mijl heen en terug race van Brescia naar Rome en terug met alleen klassieke en vintage auto's.

Door het gebrek aan moderne gemakken in deze auto's hadden de deelnemers voldoende bescherming nodig tegen de harde elementen tijdens de vaak slopende race, en Osti nam het op zich om het ideale kledingstuk voor deze doeleinden te ontwerpen: vooruitstrevend, maar met klassieke styling en vooral betrouwbaarheid.

Hoewel Osti in 1988 al had geëxperimenteerd met het maken van een jas met ingebouwde beschermende goggles verwerkt in een kraag in de Explorer Jacket, kwam deze golf van inspiratie uit een sluipschuttersjas uit de jaren zestig van het Zwitserse leger.

Een overvloed aan zakken, ideaal voor het vasthouden van benodigdheden voor soldaten. De jas heeft ook een capuchon met een pull-down mesh cover om volledige gezichtsbescherming te bieden. Door dit concept te koppelen aan zijn bestaande optische frameontwerp, werd de C.P. Company Goggle Jacket geboren.

Toen C.P. Company ermee instemde om de 1000 Miglia-race te sponsoren, realiseerde Massimo zich dat dit kledingstuk leek alsof het speciaal was ontworpen voor de legendarische antieke autorace en hij bood het aan organisatoren en deelnemers aan.

De Goggle Jacket werd in 1989 opgenomen in de C.P. Company-collectie, waar het sindsdien een hoofdingrediënt van de line-up is gebleven.

Goggles op alles: Voor al je avonturen

In recentere collecties hebben de ontwerpers geëxperimenteerd met het Goggle-motief en de goggles toegevoegd aan zakken en mouwen op alles, van lichtgewicht jassen met capuchon tot cargo shorts, emblematisch voor C.P. Company en Osti's visie als merk, en de levensstijl die ze vertegenwoordigen: de perfecte jas voor alle avonturen.

Wil jij als echte C.P. Company fan altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Word dan lid van de Rico Club en vul C.P. Company in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van C.P. Company met je!