Daily Paper: Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei.

Daily Paper: Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei.


Daily Paper: Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei.

Gevoed door het rijke erfgoed van de Afrikaanse cultuur verpakt in hedendaagse ontwerpen, is Daily Paper echt een van de snelst groeiende modemerken uit Europa geworden. Met twee collecties per jaar gericht op zowel heren- als dameskleding, biedt Daily Paper tijdloze ontwerpen voor accessoires en ready-to-wear streetstyle gedurende elk seizoen.

GESCHIEDENIS

Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei zijn allemaal geboren en opgegroeid in de Wijk Oud West in Amsterdam en lanceerden het designer modemerk Daily Paper vanuit een blog die ze als kinderen begonnen. Hun boodschap is geïnspireerd door de Afrikaanse diaspora, afrofuturisme en hun roots (Suleiman's familie komt oorspronkelijk uit Somalië, terwijl Trabsini's familie Marokkaans is en Osei's familie oorspronkelijk uit Ghana komt). Vandaag hebben ze een merk van € 30 miljoen, een cult-aanhang en een drop-based collectie die hedendaagse streetwear combineert met traditionele prints en patronen geïnspireerd op hun Afrikaanse erfgoed. Door traditionele en hedendaagse waarden te combineren, heeft hun kleding hen beroemde fans opgeleverd zoals Lil Nas X, Keke Palmer en Anderson Paak.

RODNEY LAM

De trouwe aanhang van de gemeenschap van het merk, bracht seriële investeerder en ondernemer Rodney Lam ertoe om vijf jaar geleden bij het bedrijf te komen werken als CEO, enthousiast om oprichters uit de Afrikaanse diaspora te ondersteunen. Hij sloot deals met groothandelswinkels, waaronder chique winkels zoals Selfridges, Galeries Lafayette, Browns, La Samaritaine, Flannels en Kith; opende de drie flagshipstores en versterkte de direct-to-consumer e-commercesite. De omzet van Daily Paper steeg in vijf jaar tijd van 500.000 naar 30 miljoen euro.

Een samenwerking met Off-White en het Ghanese collectief Surf Ghana in december 2020 droeg bij aan de culturele waarde van het label onder het jonge publiek: samen droegen de merken bij aan de oprichting van het allereerste skatepark in Ghana en brachten ze een liefdadigheidscollectie uit met Off-White x Daily Paper T-shirts en bucket hats. De collectie was in 15 minuten uitverkocht.

CULTUREEL ERFGOED ALS STRATEGY

Een essentieel onderdeel van de strategie van Daily Paper is om de cultuur van de oprichters naar streetwear te brengen door hedendaagse manieren te vinden om hun erfgoed te laten zien. Het mooiste is dat ze een heel ander deel van hun cultuur laten zien, waar ze vandaan komen en mensen accepteren op een meer abstracte en eigentijdse manier. Dat omvat traditionele prints, unieke mannelijke mannequins en natuurlijk het logo, wat een moderne interpretatie is van het Maasai-schild, een object dat traditioneel wordt gebruikt door de Maasai-stam in delen van Oost-Afrika. De Herfst/Winter 21 collectie genaamd 'Ancestral Anarchy' is geïnspireerd op tribale samenlevingen, saamhorigheid en gemeenschap.

VRIENDSCHAPPEN & COLABS

De heren van Daily Paper lijken elkaar erg goed te kennen en werken extreem goed samen door elk op een specifieke tak van het bedrijf te focussen.

Iedereen heeft natuurlijke rollen. Jefferson is verkoopgedreven en is strategisch geweest als het gaat om de story of art direction. Automatisch deed Hussein meer de strategie en online marketing voor het merk. Abderrahmane is de enige die naar een designacademie is gegaan en neemt daarom de centrale rol in het ontwerpen van de Daily Paper collecties.

Collabs zijn ook een natuurlijke aanjager van groei geweest, leunend op het streetwear-draaiboek, waaronder de populaire Nigeriaanse muzikant WizKid en sportkledingmerk Puma.

De tweede samenwerking van Daily Paper met Puma in 2017 was geïnspireerd op de voetbaltenues van door Puma gesponsorde teams van de Confederation of African Football.

Wil jij als echte Daily Paper fan altijd op de hoogte zijn van de laatste Daily Paper updates? Word dan lid van de Rico Club en vul Daily Paper in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van Daily Paper met je!