Parajumpers: Massimo Rossetti

Parajumpers: Massimo Rossetti


Parajumpers: Massimo Rossetti

Het merk Parajumpers werd in 2006 in Italië opgericht door Ape SPA en ontwerper Massimo Rossetti, geïnspireerd door een ontmoeting met een lid van het 210e reddingsteam. Massimo ontmoette dit lid van het 210th Rescue Squadron in een bar in Alaska.

The 210th Rescue Squadron

De reddingswerkers zijn gekwalificeerd en goed opgeleid voor moeilijke zoek- en reddingsoperaties. Wanneer bijvoorbeeld schepen in nood zijn op zee, bergbeklimmers vast komen te zitten op een hoogte van 4.000 meter of onderzeeërs op onvoorstelbare diepten in de oceaan tot zinken worden gebracht, worden deze mannen ingeschakeld.

Massimo werd hierdoor geïnspireerd en besloot zijn eigen merk te starten. Deze inspiratiebron bracht hem ertoe om de jassen van Parajumpers bestand te maken tegen de slechtste extreme weersomstandigheden en de meest uitdagende reddingen op de wildste plekken ter wereld. Het 210th Rescue Squadron, de geschiedenis van de Verenigde Staten en solidariteit zijn enkele begrippen die de basis vormen voor Parajumpers.

Als het gaat om een erfenis van kracht, uithoudingsvermogen en avontuur in alle weersomstandigheden, zouden de mannen van het 210th Rescue Squadron van Anchorage, Alaska, ook bekend als de Parajumpers, de ideale onderwerpen moeten zijn om een vrijgevochten bovenkledingmerk te inspireren.

There’s no bad weather, there are only bad clothes

Rossetti stond versteld toen hij hoorde over deze stoere, moedige en heroïsche bemanning. Het lid dat hij in het ruige Anchorage ontmoette, onthulde hem ook wat ze zichzelf noemen: 'The PJ's', een afkorting van 'Parajumpers'.

Rossetti, een fervent ontdekkingsreiziger en sportman, heeft zijn liefde voor het buitenleven gecombineerd met zijn modeachtergrond bij verschillende Italiaanse modehuizen. Parajumpers maakt jassen die meer dan 20 jaar in je garderobe kunnen blijven.

Rossetti voelde zich meteen geïnspireerd en ging aan de slag met het ontwerpen van een technische collectie die die naam kon waarmaken. Dat was iets meer dan tien jaar geleden, en in het decennium dat Parajumpers bestaat, heeft het een reputatie opgebouwd voor het maken van het soort slijtvaste bovenkleding waar professionele buitenmensen bij zweren.

Terwijl de focus van Parajumpers altijd ligt op het produceren van functionele stukken die je helpen zelfs de zwaarste omstandigheden te overleven, zorgt Rossetti's achtergrond in luxe mode ervoor dat ze er ook fantastisch uitzien.

De Parajumpers collectie

De volledige collectie omvat bomberjacks, pufferjacks, vesten, breisels en fleeces, evenals een aantal accessoires, waaronder hoeden, sjaals en rugzakken. In een wereld die wordt geplaagd door snelle, wegwerpmode, is het geruststellend om een lijn voor bovenkleding te ontdekken die zich toelegt op het ontwerpen van kleding die is gemaakt om lang mee te gaan. Net als het 210th Rescue Squadron, dat voor het eerst Parajumpers inspireerde, zullen deze kleren overleven op de wildste en meest onherbergzame plekken op aarde.

Wil jij als echte Parajumpers fan altijd op de hoogte zijn van de laatste Parajumpers updates? Word dan lid van de Rico Club en vul Parajumpers in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van Stone Island met je!