ZO ONDERHOUD JE JOUW SNEAKERS

ZO ONDERHOUD JE JOUW SNEAKERS

ZO ONDERHOUD JE JOUW SNEAKERS

Het dragen van de perfecte sneaker kan je outfit helemaal afmaken. Maar hoe houd je de perfecte sneaker perfect? Met deze eenvoudige tips zorgen we ervoor dat jouw favoriete sneakers zo lang mogelijk meegaan.

Leren sneakers

Een van de materialen die veel gebruikt wordt voor het maken van een sneaker is leer. We zien dan ook veel leren sneakers terug in onze collectie. Leer is een duurzaam materiaal en gaat daarom lang mee. Omdat leer een natuurlijk materiaal is, ademt het en is het erg sterk. Om deze eigenschappen te behouden, is het verzorgen van je sneakers erg belangrijk! Hoe ouder leer wordt, hoe droger het is. Zorg er daarom voor dat je de sneaker eerst schoonmaakt met een vochtige doek. Als de sneaker goed droog is, smeer je hem in met een goede crème of wax. Dit zorgt ervoor dat het leer minder snel uitdroogt en langer soepel blijft.

suède sneakers

Naast leer is suède een materiaal dat we veel terugzien in de collecties bij Rico Moda. Suède is een leersoort met een ruwer oppervlakte dan andere soorten leer. Dit type leer is echter een kwetsbaar materiaal voor schoenen. De haartjes die het materiaal de ruwe uitstraling geven, kunnen snel beschadigen bij slecht onderhoud. Zorg voor het schoonmaken dat je schoenen droog zijn. Als je schoenen nat zijn, maak je eventuele vlekken alleen maar erger. Voor het schoonmaken van je suède schoenen bestaan speciale suède borstels. Deze borstels hebben een kant met stalen haartjes voor het opruwen van suède en een kant met rubberen haartjes voor het verwijderen van vuil. Na het schoonmaken is het belangrijk dat je de sneakers goed inspuit met spray van Collonil. Als jij je suède sneaker goed verzorgd, behouden ze de luxe uitstraling!

Tips van Tomas

Tomas, onze store manager is een echte sneakerfan! Hij weet als geen ander hoe je het beste met je sneakers om kan gaan en geeft je daarom een aantal gouden tips!

''Na het kopen van nieuwe sneakers spuiten we ze vaak maar één keer in. Om de nieuwe look van de sneaker zo lang mogelijk te behouden, is het verstandig om je schoenen regelmatig in te spuiten. Gebruik na het schoonmaken van je schoenen, met vochtige doek, een beschermende spray. Op deze manier bescherm jij je sneakers het best tegen vocht en vuil en gaan ze langer mee.''

Check hieronder welke spray het beste bij jouw sneakers past!

PROTECTING SPRAY

Met onze onderhoudsproducten van Collonil houd jij je nieuwe schoenen netjes en schoon!

De groene spray, de Carbon Wax, is voor de verzorging van gewaxt leer. Op gewaxt leer is elk krasje zichtbaar, dus een goede bescherming is essentieel.

De Carbon Pro spray zorgt ervoor dat je schoenen waterproof worden. Door deze spray te spuiten, glijden de waterdruppels van het materiaal af.

De zilveren variant, de Carbon Protecting Spray, is de allround beschermende spray. Deze spray kan gespoten worden op elk materiaal en houdt al het vocht en vuil tegen. Deze spray is onmisbaar voor de echte sneakerfans.