DIADORA HERITAGE HEREN BIJ RICO MODA

DIADORA HERITAGE HEREN BIJ RICO MODA


DIADORA HERITAGE HEREN BIJ RICO MODA

Eén van de nieuwste schoenenmerken bij Rico Moda is het Italiaanse Diadora Heritage. Het schoenenmerk begon met het maken van bergschoenen, maar groeide al snel uit tot het een iconisch merk in de wereld van sport. Nu bestaan de collecties vooral uit gave modellen met een hint naar de sport.

Lees meer over Diadora Heritage

DE GESCHIEDENIS VAN DIADORA

Diadora werd opgericht in 1948, in Italië. Ze begonnen met het maken van goede berg- en werkschoenen, en waren hiermee erg succesvol. In de jaren ’60 gooiden ze hun focus om en begonnen met het ontwerpen van sportschoenen.

In de jaren ’70 wisten ze goed in de spelen op de nieuwste trends en koppelden ze het merk Diadora aan de bekendste sporticonen, die op dat moment ook fashion icons werden. Zo bleef Diadora groeien tot het bekende schoenenmerk dat het nu is.

SPORT X DIADORA HERITAGE

Bij Rico Moda vind je schoenen uit de Diadora Heritage collectie. Deze collectie bestaat een kleine twintig jaar en heeft als doel nieuw leven te blazen in de modellen die belangrijk waren in de sportgeschiedenis. Zo is elke schoen in deze collectie gebaseerd op oudere modellen, maar wel met een fris design. Onder de Diadora Heritage collectie vallen onder andere: MI Basket Used, MI Basket Row Cut en Equipe H Dirty Stone Wash Evo.

RESEARCH & CREATIVITY

In de jaren ’90 begon Diadora met het opzetten van het CRD, het Diadora Research Centre. Hier werkt een team van professionals aan het maken van de perfecte sportschoen. Naast dat de schoenen er vet uit zien, zit er dus een uitgebreide gedachte achter!

MEMORY, WORDS & LANGUAGE

Het motto van Diadora is “Archives are our memory, shoes our words, sports our language”. Zo komen alle aspecten van Diadora Heritage bij elkaar: ze laten zich inspireren door oude modellen, zonder in herhaling te vallen. Door middel van hun schoendesigns proberen ze de geschiedenis te hervertellen. Sport is hun manier van communiceren, waar hun passie ligt.

VEELGESTELDE VRAGEN