De Ultieme Gids Voor Stone Island Materialen

De Ultieme Gids Voor Stone Island Materialen


De Ultieme Gids Voor Stone Island Materialen

Tegenwoordig is Stone Island meer dan de grondlegger Massimo Osti of huidige designer Paul Harvey. CEO Carlo Rivetti heeft een team van designers samengesteld die Stone Island ’s wereldwijde populariteit nog verder moet laten groeien, terwijl het ook de diversiteit van de fanbase moet blijven ontwikkelen.

Verschillende creatieve geesten komen samen met deskundigen op het gebied van innovatieve materialen om grensverleggende kleding te maken.

Deze werkwijze maakt het originele werk van Massimo Osti klaar om de nieuwe generatie designer kleding fan te veroveren, terwijl het uiteraard nooit uit het oog verliest dat duurzame kwaliteit altijd het belangrijkste blijft.

De Stone Island catalogus bestaat uit meer dan 7000 items terwijl het archief met alle prototypes uit meer dan 40.000 items bestaat. Het combineren van oude en nieuwe designs maakt het mogelijk om tijdloze unieke kleding te produceren.

De top 4 Stone Island materialen

Micro Reps

Stone Island Micro Reps is één van de meest gebruikte stoffen. Het combineert klassiek nylon met verschillende diktes warped and weft vezels voor een extra strak weefpatroon. Dit zorgt voor een compacte nylon met een natuurlijke bescherming tegen extreem weer en wind, maar is ook een mooi canvas voor designs, zoals het veelgebruikte garment dyeing.

De designs bestaan uit jassen die een stoere polyester feel hebben maar hevige regen prima kunnen hebben.

Nylon Metal

Nylon Metal bestaat uit nylon vezels met een onregelmatige structuur die gewoven worden als grijs weefsel met wit verfklaar draad. Daarna komt een complexe double-dyeing proces om een stof te produceren die regenboogkleurige metalic glans geeft in verschillend licht.

Dit veroorzaakt een subtiel driedimensionaal effect, schitterende reflecties en wilde kleuren. Het is één van de meest veelzijdige materialen uit het Stone Island laboratorium.

Tank Shield

Tank Shield designs zijn gemaakt met matte polyester tela stoffen, waar de jassen eerst in elkaar worden gezet en pas daarna gelamineerd worden met overlappende ademende membranen. Het geeft een superieure weersbestendigheid en een naadloze look.

Stone Island Tank Shield is een uitermate goed voorbeeld van een minimalistisch doordacht design dat gericht is op performance en kwaliteit. De jassen hebben een onverwoestbare ritssluiting en de zakken hebben naast ritsen ook branded drukknopen. Een item wordt afgemaakt met de wereldberoemde en iconische Stone Island badge op de arm.

Heat Reactive

Stone Island Heat Reactive technologie bestaat uit one-of-a-kind gevoelige micropigmenten die reageren op fluctuerende temperaturen door te veranderen van kleur. Zodra het materiaal verwarmd door de lichaamstemperatuur van de drager begint een patroon feller en prominenter terug te komen in een design. Soms wordt pas op een bepaalde temperatuur een grote Stone Island logo zichtbaar op de rug.

De molecule van de micropigmenten die vermengd zijn in de coating veranderen de lichtreflectie waardoor de kleding geleidelijk gekleurd wordt met een lichter kleurenpalet. Lage temperaturen geven een donkerder design.

Stone Island is uniek in het gebruik van zogenaamde thermo-chromatische stoffen in combinatie met micropigmenten.

Wil jij als echte Stone Island fan altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Word dan lid van de Rico Club en vul Stone Island in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van Stone Island met je!