ALLES OVER HET STONE ISLAND LOGO

ALLES OVER HET STONE ISLAND LOGO


ALLES OVER HET STONE ISLAND LOGO

Hoewel Stone Island bekend staat om hun innovaties en het gebruik van unieke materialen, is er één onderdeel waar Stone Island herenkleding vaak aan te herkennen is: de Stone Island Compass Badge. Deze badge is zo belangrijk geworden voor de collecties dat het niet meer weg te denken is. Toch is de badge in de loop van de jaren sterk veranderd en zijn er diverse zeldzame badges.

Eerst even de basics: de Stone Island badge is een afneembare badge die meestal op de linkermouw van de items te vinden is. Bij Stone Island jassen of broeken zie je hem ook wel eens op de schouder, borst of op het bovenbeen. Elke badge is afneembaar door middel van de knopen, waarop ook het Stone Island logo zichtbaar is.

STONE ISLAND LOGO BEDACHT DOOR MASSIMO OSTI

Benieuwd waar het Stone Island logo vandaan komt? Het is bedacht door Massimo Osti zelf, de oprichter van onder andere Stone Island. Zijn inspiratie haalde hij uit de windroos, het design van een kompas dat op zijn zeilboot, de Guapa, te vinden was. De ronde vorm en de kompasvorm komen hier vandaan.

Daarna bedacht Massimo nog iets vernieuwends. Hij plaatste het logo niet direct op de items zelf, maar op een apart stukje stof, om als een soort militair insigne te dienen. Hierdoor is de Stone Island Compass Badge geboren. Door het logo op een aparte badge te plaatsen werd het afneembaar. Een innovatief idee voor die tijd en direct extreem populair.

STONE ISLAND CLASSIC LOGO

Het begon allemaal met de klassieker: de classic Stone Island Compass Badge. Deze vind je nog steeds op het grootste gedeelte van de Stone Island collectie. De badge is gemaakt van zwart gekookte wol en het logo is hierop geborduurd in de kleuren geel en groen. De badge werd origineel ontworpen met een groene rand en kwam tegelijk met de eerste collectie in 1982 op de markt. Inmiddels kennen we de klassieke badge met een zwarte rand, die werd rond het jaar 2000 geïntroduceerd.

Elke badge wordt op het kledingstuk bevestigd met twee zwarte knopen. Ook op de knopen is het Stone Island logo zichtbaar. Daarnaast zijn er ook twee kleine sterretjes op te vinden, een vereenvoudigde versie van het Compass Logo van Stone Island. Ook van deze knopen zijn diverse varianten te vinden door de loop van de jaren!

GHOST COLLECTION LOGO

De Stone Island Ghost Collection komt elk seizoen met een geheel eigen badge. Elk item uit deze collectie is geïnspireerd op het concept van camouflage en zijn volledig monochroom. Hierdoor is de Stone Island Compass Badge geheel uitgevoerd in dezelfde kleur als het item. Zo zijn er badges die geheel zwart, blauw of beige van kleur zijn en zo een minimalistische look hebben. Het ontwerp van het merklogo en de badge blijven verder identiek aan de klassieke Stone Island Compass Badge.

SHADOW PROJECT

Het Shadow Project is een unieke én innovatieve collectie binnen Stone Island en krijgt daarom ook een eigen badge. De badge is volledig zwart en is niet gemaakt van wol, in tegenstelling tot de standaard badge. Deze variant op de Stone Island badge is bedacht door Carlo Rivetti, in samenwerking met Errolson Hugh van Acronym®. Die laatste staat bekend om zijn futuristische designs, en daar past deze gave badge ook wel bij.

30 ANNI LOGO

Ter ere van het 30-jarig bestaan van Stone Island kwamen ze met een speciale badge: de 30 Anni Badge. Deze badge is één van de zeldzaamste die er bestaat! In 2012 werd hij gereleased, precies 30 jaar na de eerste Stone Island collectie. De 30 Anni Badge is zo zeldzaam, omdat hij alleen op de jubileum collectie te vinden was.

De badge is vergelijkbaar met de classic Stone Island Compass Badge, maar heeft een paar kleine aanpassingen. Zo is er een krans rondom het logo geplaatst, een verwijzing naar de Romeinse keizers. Onder het logo staat de tekst “30 Anni”, wat Italiaans is voor “30 jaar”.

HAND CORROSION LOGO

Stone Island staat natuurlijk bekend om zijn bijzondere was- en verftechnieken. Ook de badges moeten hier soms aan geloven! De Hand Corrosion badge is hier een goed voorbeeld van. Hand Corrosion is een wastechniek waarbij de items worden gewassen met behulp van speciale stenen. Hierdoor krijgt een item (of een badge) een unieke verwassen look. Zo lijkt de badge een stuk ouder en is elke badge echt uniek. De wear and tear look is bij deze badges dan ook goed zichtbaar. Deze badges zijn uiteraard alleen terug te vinden op de items die dezelfde Hand Corrosion wasbehandeling hebben gehad.

HAND PAINTED LOGO

Ben je op zoek naar een echt unieke badge? Dan zijn de Hand Painted badges misschien wel wat voor jou! Deze badges zijn terug te vinden op items die met de hand geverfd worden. Hierdoor krijgen ook de badges een unieke look. Ze sluiten vaak mooi aan op het item en hebben daardoor ook een beetje een camouflage look. Deze Hand Painted badges hebben we bijvoorbeeld gezien bij de Paintball Camo items uit de Fall/Winter 2019 collectie. Hopelijk komen deze Stone Island Limited Edition Logo’s in de toekomst nog eens terug!

THE WHITE COMPASS

Rondom de jaarwisseling naar het nieuwe millennium verscheen er een zwarte Stone Island badge met daarop een witte variant van het logo. Hij werd toen gebruikt op een aantal jassen om het nieuwe millennium te vieren. Deze jassen worden meestal gemaakt met innovatieve materialen. Tegenwoordig zien we deze badge ook weer terug op andere items, zoals de Ice Collection of de Liquid Reflectives. Deze jassen én hun badges zijn echte verzamelobjecten voor de Stone Island fan en verzamelaar, maar zeker ook voor de investeerder.

MESH BADGE

Deze badge, gemaakt van een basis van mesh, is niet zo heel bekend. Er zit dan ook niet echt een gedachte achter deze badge. De badge was zichtbaar op een aantal items uit de collecties van 2006. Nu wordt het vaak geassocieerd met technische en retro items van Stone Island. Een echt collectors item dat je niet vaak ziet!

Zo heeft Stone Island van hun Compass Badge dus echt een collectors item gemaakt! Wil jij als echte Stone fan altijd op de hoogte zijn van de laatste Stone Island updates? Word dan lid van de Rico Club en vul Stone Island in als jouw favoriete merk. We delen dan de vetste nieuwtjes en nieuwste collecties van Stone Island met je!