DUURZAME MERKEN BIJ RICO MODA

DUURZAME MERKEN BIJ RICO MODA

DUURZAME MERKEN BIJ RICO MODA

AANDACHT VOOR HET MILIEU

Wij bij Rico Moda vinden het belangrijk dat de kleding die wij verkopen, gemaakt wordt met behoud en aandacht voor de planeet, mens en dier. Zelf zijn we dan ook gestart met duurzame fashionpacks, om onze uitstoot te verminderen. Steeds meer merken zijn bezig om duurzamere kleding te produceren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van biologisch katoen en gerecyclede vezels, om minder afval te produceren. Een mooi voorbeeld zijn de softshell jassen van C.P. Company die zijn gemaakt van een gerecyclede nylon stof. Benieuwd wat onze andere merken doen met duurzaamheid? Check ze hier!

GRAN SASSO

Duurzaamheid bij Gran Sasso komt terug in de vorm van energieverbruik, lage emmisie en hoogwaardige natuurlijke materialen. Zo wekt Gran Sasso zijn eigen energie op door middel van zonnepanelen en houden ze strenge controles over de gebruikte waterbronnen. Ook vindt Gran Sasso het belangrijk dat hun truien lang mee kunnen gaan. Hiervoor gebruiken zij hoogwaardige kwaliteit materialen, zoals zijde en kasjmier. De kasjmiergaren zijn onder andere gemaakt van de vacht van geiten uit de graslanden van Binnen-Mongolië. Het verfproces gebeurt op een natuurlijke wijze, zonder enige toevoeging van chemicaliën. Het motto van Gran Sasso is niet voor niets "Quality is always fashionable".

DIADORA HERITAGE

Voor Diadora Heritage is het van groot belang om kwaliteit en herkenbaarheid te combineren aan de waarde van duurzaamheid. De Heritage collectie van Diadora belichaamt met name Diadora's uitmuntendheid van exclusief Italiaans vakmanschap. De Heritage schoenen worden dan ook gemaakt in Italië door echte experts. De Heritage schoenendoos is gemaakt van papier dat is verkregen uit overtollig zeewier. Diadora werkt eveneens aan de verduurzaming van het bedrijf zelf. Zo hebben ze het gebruik van plastic in het hoofdkantoor afgeschaft. Verder, hebben ze afstand gedaan van materialen die niet meer in harmonie zijn met hun duurzaamheidsbeleid. Bijvoorbeeld kangoeroeleer, dat werd gebruikt bij de sportschoenen.

DE DUURZAME FASHIONPACK VAN RICO MODA

Bij Rico Moda verzonden we de laatste jaren alles in hoogwaardige kartonnen dozen. Meestal is dit een van de meest efficiënte manieren, maar dat geldt niet altijd. Als jij enkel een T-shirt bij ons bestelt, kan het zonde zijn om daarvoor een hele doos te gebruiken. De fashionpack biedt hierbij een goed alternatief. De verpakking zelf heeft een herbruikbare retourstrip, neemt minder ruimte in beslag en is recyclebaar tot tuinbankjes en verkeerspaaltjes. Bovendien worden de fashionpacks geleverd door fietsbezorgers of een ander groen alternatief. Meer weten over de fashionpack? Klik dan hier!

CANADA GOOSE

Als exclusief merk voor bovenkleding, streeft Canada Goose om producten te creëren die voldoen aan hun doel. De planeet koud te houden en de mensen erop warm te houden. Canada Goose bevordert het behoud van het noordppoolgebied door ondersteuning van het onderzoekswerk van Polar Bear International. In 10 jaar tijd heeft Canada Goose 3,5 miljoen dollar ingezameld om hen te helpen. Ook investeren ze in energie-efficiëntie en de installaties van hernieuwbaar energie. Voor de jassen, zorgt Canada Goose dat het dons en de veren afkomstig is van dieren die beschermd zijn volgens de RDS criteria. Het natuurlijke dons is zowel duurzaam als herbruikbaar en ook biologisch afbreekbaar. Het voordeel van natuurlijk dons is, dat het 85% tot 97% minder negatieve effecten heeft, in vergelijking met synthetisch dons.

DUURZAME ITEMS

Dit zijn enkele items van onze duurzame merken, gemaakt van exclusieve grondstoffen voor de beste resultaten. Wil jij zo'n duurzaam kledingstuk in jouw kledingkast? Check snel de onderstaande items!