#FESTIVALSEASON

#FESTIVALSEASON

#FESTIVALSEASON

DEZE 8 ESSENTIALS MAKEN JOUW FESTIVALSEIZOEN COMPLEET

Geweldig weer, harde muziek en lachende mensen. Het festivalseizoen draait nu eindelijk op volle toeren! Hoewel je (hopen wij dan) altijd wel een prettig gevoel hebt bij het woord festival, toch gaat zo’n groot muziekfestijn altijd wel gepaard met enig ongemak. Gelukkig hebben wij hier dé tips om jouw festivalseizoen aangenaam door te komen!

1. Love your ears

Met stipt op nummer 1, eigenlijk kunnen we het niet vaak genoeg zeggen. Neem ALTIJD je oordoppen mee (en please, doe ze ook in). Het is echt waar, nooit heb je ze nodig totdat het eenmaal te laat is, en dan kun je gewoonweg niet meer terug. Tinnitus is geen joke, als je het eenmaal hebt wordt het alleen maar erger.

So protect them! De gouden tip: Investeer in een paar oordoppen op maat met speciaal muziekfilter, hierdoor blijft de geluidskwaliteit behouden, en heb jij geen last van een ruis de rest van je leven!

2. Een (festival) dop

Deze mag sowieso niet ontbreken, wellicht ook mijn meest vergeten product wat ik eigenlijk mee zou moeten nemen naar een festival, maar altijd vergeet...

We hebben het natuurlijk over dopjes! Drinken dat in flessen verpakt zit wordt altijd zonder dop meegegeven (of je moet heel erg lief kunnen lachen naar de barvrouw, dan is het wat anders). Dit komt zodat mensen niet kunnen struikelen over dichte flessen waar de dop nog op zit.

Zorg dat je zelf een dopje meeneemt, want niets is vervelender dan met een open fles rondlopen. Tegenwoordig wordt er ook vaak Ice Tea verkocht, deze doppen zijn iets breder.

PS: Neem ook eens een Pringles cap mee voor als je aan het bier gaat, de kans is 50/50 dat hij past!

3. OVERHEMDEN ZIJN KEY

Ik denk dat ik voor veel mensen spreek dat er niets smeriger is dan halfnaakte bezwete gasten die constant tegen je aanlopen op een festival. Oké, we snappen dat ‘t warm is, en dat je je 6 dagen in de week het zweet in werkt om wat aan je lichaam te doen (misschien iets minder bier drinken voor dat buikje?), maar dat hoeft niet in een iets te strak broekje van de Gymshark zonder top…..

De oplossing: zoek een goed overhemd met korte mouwen! Ziet er veel strakker uit, plus de knoopjes kunnen gewoon los! (En je lijkt niet op IEDERE andere bodybuilder wannabe die erbij staat te dansen alsof hij nog driehonderd vierkante meter van de tent moet stuccen).

4. ORS

Of je nu alcohol nuttigt of niet, de kans op uitdroging is ontzettend groot tijdens deze hete zomerdagen. Dit komt doordat je naast vocht ook de nodige mineralen verliest.

Alleen water drinken heeft echt geen zin, zonder de nodige mineralen houd je dit vocht niet vast. Zorg daarom ervoor dat je je nodige mineralen binnenkrijgt, een handig middel ORS (Oral Rehydration Salts), verkrijgbaar in zowel poedervorm als in bruistabletten.

Nu snappen we ook wel dat je dit soort poedertjes niet zonder gekke blikken langs de beveiliging krijgt, zorg er dan in ieder geval voor dat je na je festival je mineralen weer op peil krijgt!

5. CARGO SHORTS

Fan van de cargobroek? Wij ook! Alleen wel warm hè… Oplossing, de cargo short. Nu kun jij al je essentials gewoon meenemen, dus zowel de voordelen van een cargobroek als die van een korte broek. Win-win! Bekijk onze collectie cargo shorts eens hieronder.

6. Geconcentreerde siroop

“Festivals zijn duur tegenwoordig zeg!” Jaja, dat weten we nu wel. Nee serieus, we begrijpen het echt. En tijdens het feesten is het van belang dat je wat suikers naar binnen werkt, maarja met een colaatje van 150 milliliter ga je de oorlog ook niet mee winnen natuurlijk. Veelal dames hebben dit tegenwoordig in hun tasje, de GO siropen!

Deze siroop zit in een erg klein flesje en is extra geconcentreerd. Uit zo’n flesje kun je gemiddeld 10 tot 15 halve liters water omtoveren tot een zoete versnapering. Niet dat je de hele dag aan de siroop moet gaan zitten, maar één persoon zou toch wel zo’n klein flesje mee kunnen nemen?

7. De powerbank

Wellicht een tegenstrijdig punt. Dus laat ik op voorhand opstellen, de powerbank is alleen nodig bij een meerdaags festival (of je moet een of andere Iphone 5S uit het jaar 1823 hebben). Gebruik hem voor nood als je je vrienden kwijt bent, je je moeder moet bellen om opgehaald te worden (ofzo?). Maar gebruik die powerbank nou alsjeblieft NIET om genoeg batterij te hebben om het gehele festival vast te leggen. Geniet van het moment, en niet van je likes op TikTok…

8. HOODIE

Wellicht ongewoon, maar geloof me. De hoodie is onmisbaar als jij naar een festival gaat. Als het eenmaal donker wordt, en jij helemaal bezweet (en een beetje verloren) afdruipt, kan het toch best fris worden tijdens de terugweg.

Gooi daarom gewoon een hoodie in je kluisje zodat je voorbereid bent op het einde. En mocht het weer nou vrij wisselvallig er uit komen te zien? Zorg voor regenkleding of een poncho, je lichaamstemperatuur kan aanzienlijk dalen als je nat wordt. Check onze hoodies!

Zo, met deze tips hoef je niet meer bang te zijn dat je onvoorbereid op pad gaat. Op zoek naar een nieuwe outfit? We've got you! Speciaal voor deze zomer hebben we een festival pagina op onze website aangemaakt.