Shop jouw festivalkleding voor 2024

Shop jouw festivalkleding voor 2024

Shop jouw festivalkleding voor 2024

Festival Season 2024 is begonnen, ontdek onze zomerse festival items!

Ronkende bassen door je lijf, flitsende lasers door de tent, een brandend zonnetje op het hoofd en een ijs-, maar dan ook ijskoud pilsje in de hand. Het festivalseizoen is nu écht begonnen! Wij geven je de laatste trends voor Festival Season 2024!

GO SPORTY

Beginnen we het nu eindelijk te leren? Een brandende zon, weinig wind en temperaturen die stijgen boven de dertig graden. Deze omstandigheden schreeuwen gewoonweg om comfort. Niks is vervelender dan een kletsnat T-shirt, ontstaan door jouw oplopende lichaamstemperatuur (jep, we hebben het over zweet, gadver!).

En eigenlijk vindt iedereen het vervelend om constant tegen ontblote bovenlichamen te lopen wanneer we van links- naar rechtsvoor willen (of andersom natuurlijk).

Daarom sportshirts! Tegenwoordig komt het steeds vaker voor op festivals. Oké, voetbalshirts van clubs zijn een NO GO, vaak word je nieteens binnen gelaten (iets met hooligans die als een stier op een rode lap af gaan wanneer ze een logootje zien van hun "rivaal.") Landen zijn meestal wel toegestaan, echter is het handig om daar ook voorzichtig mee te zijn!

Maar hoe dan verder? Voetbalshirtjes zijn eigenlijk niet handig, basketbalshirts of ijshockeyshirts zijn vaak wel een optie (aangezien er in Nederland iets minder aandacht aan gegeven wordt), alleen wellicht niet hetgeen wat jij precies zoekt. Dus wat dacht je van een streetwear merk als Arte? De nieuwe collectie bevat sportitems van een ademende nylon stof en zien er ook nog eens ontzetten fashionable uit!

Fleurige T-shirts

Uiteindelijk zullen toch veel mensen voor een T-shirt gaan, begrijpelijk ook. Wel een tip: blijf weg van de donkere kleuren, die vangen gewoonweg meer warmte op! Komend festivalseizoen verwachten we vooral witte T-shirts terug te vinden met grote kenmerkende designs op de rug (of borst)! Wellicht wordt het wel the year of the flowers, fleurige designs waarin allerlei flora en fauna voorbij zal komen! Merken als Flâneur, Drôle de Monsieur, New Amsterdam Surf Association en ØLÅF hebben een geweldige collectie voor dit festivalseizoen!

Excentrieke overhemden

Wederom om in het thema "comfort" te blijven. Ga nou eens een keer voor dat overhemd! En nee, dan hebben we het niet over een chique katoenen overhemd van Finamore of Xacus. Eventueel kun je kiezen voor een lichtgewicht linnen overhemd van Polo Ralph Lauren, maar ook dat zal nét iets te classy zijn. Kies voor een overhemd met korte mouwen, en ga helemaal los! Streetwear merken als Marant, New Amsterdam Surf Association en Drôle de Monsieur hebben een geweldige collectie. 

Vind je dit net iets te heftig? Ga dan voor een lichtgewicht linnen overhemd met korte mouwen van NN.07 of Won Hundred!

CARGO'S, CARGO'S EN NOG EENS CARGO'S

Nu moeten we toegeven, deze tip is vorig jaar ook al benoemd. Toch kan het niet vaak genoeg gezegd worden. Ga voor een juiste cargo! Het liefst een cargoshort (wel zo lekker, tijdens 30 graden). De schreeuw om comfort is gehoord

Niks is vervelender om jouw essentials niet bij de hand te kunnen hebben. Denk aan je zonnebril, al die muntjes (+ dat vreselijke bekermuntje wat je ALTIJD kwijtraakt), kauwgom of een reserve dopje aangezien je niet genoeg geflirt hebt met de dame achter de bar, en geen dopje krijgt (oké, deze was wellicht te persoonlijk).

Een cargobroek is daarom dé uitkomst, zo heb jij ruimte voor al je essentials + je telefoon. Kun je gewoon weer lekker sidequesten zonder bang te hoeven zijn dat je al je vrienden kwijtraakt! (Oké, waarschijnlijk is hij toch leeg, dus op naar de gebruikelijke linksvoor bij stage H)

ALL OUT MET SNEAKERS

Oké, ondertussen hebben we alles wel besproken. Alleen is het geen verstandig idee om een hele dag op je sokken te staan! Goed schoeisel is van belang. Niet alleen sta je er een hele dag op te knallen, ook geeft het die laatste extra touch aan jouw outfit!

En voor sneakers, naast comfort, ga gewoonweg ALL OUT! Witte sneakers op een festival is echt vragen om problemen, 1 spatje regen en ze zijn zwart door de modder. Blijft het droog? Al dat stuifzand is ook killing, en niet te vergeten al dat bier over je nieuwe stappers. Nee als je toch gaat voor nieuwe festival schoenen kies voor zoveel mogelijk kleur! Dit bedekt zoveel mogelijk oneffenheden die je tijdens drie (of nóg meer) helse dagen, stuiterend door alle elementen oploopt.